Contacta'ns al 636 857 931 o info@laportaverda.com

TIPUS DE IOGA : HATHA, ASHTANGA, INTEGRAL

IOGA INTEGRAL

ioga_integral

És  un ioga que treballa els nivells físic, mental i emocional i que aporta grans beneficis al teu dia a dia com són la millora de la salut, l’obtenció d’una gran força de voluntat, calma i serenitat així com l’assoliment d’un equilibri i estabilitat en la vida.

Com és una classe?

En les nostres classes hi ha una part important de treball físic mitjançant la pràctica de postures de ioga així com també d’exercicis de dansa i jocs que ens aporten consciència corporal i ens ajuden a millorar la flexibilitat, l’equilibri, la força i la resistència.

Addicionalment i a diferència d’altres iogues, a part del treball físic el ioga integral també dóna molta importància a la respiració i a la meditació, sent ambdues eines bàsiques per a educar la ment i controlar les nostres emocions.

A qui va dirigit?

A tot el públic de totes les edats, ja hagis practicat ioga algun cop o bé et vulguis animar a provar-lo. El ioga  aporta molts beneficis tant externs com interns, l’únic que has de fer per beneficiar-te’n és començar a practicar-lo, t’hi animes?

HATHA IOGA

El hatha ioga és una de les pràctiques més populars dels temps actuals. Els diferents estils de ioga que s’ofereixen actualment, com són Vinyasa, Kundalini, Bikram, provenen del hatha ioga. És una de les branques bàsiques provinents del ioga tradicional de la Índia. Es treballa sobretot la part física de la persona mitjançant postures estàtiques i de moviments lents. A les classes també hi ha una part de treball amb la respiració i una relaxació. El sincronitzar el moviment corporal amb la respiració i la ment, fa que disminueixi l’estrès, els pensaments, i que millori el nostre estat general.

Com és una classe?

En una classe hatha ioga es treballen les posicions o asanes de forma estàtica, romanent en la postura unes respiracions i entrellaçant les postures amb moviments simples. En tot moment intentem no perdre la consciència corporal, i l’atenció en la respiració. També treballarem la respiració mitjançant diferents exercicis, que ens ajudaran a tenir un millor control i ús d’aquesta. A la part final farem una petita relaxació que ens ajudarà a calmar-nos, per tal de  millorar tant l’estat mental com emocional.

A qui va dirigit?

Va dirigit a tothom, però sobretot a principiants que es vulguin iniciar en el món del ioga, jaque es comença des d’una base de treball amb les asanes simples.

HATHA YOGA VINYASA

És un tipus de ioga similar el hatha però més dinàmic, amb més moviment. Vinyasa vol dir sincronitzar la respiració i el moviment per unir una asana amb l’altre, fluir amb la respiració. Podríem definir-lo com a meditació en moviment.

Com és una classe?
Les classes es caracteritzen per ser intenses, fluides, dinàmiques, sempre buscant l’alineació física i la concertació mental en la pràctica. Les postures es van enllaçant una darrera l’altre a partir de la coordinació amb la respiració i el moviment. També hi ha una part de pranayames, meditació i relaxació.

A qui va dirigit?
Estan indicades a persones que busquin un ioga intens, actiu, dinàmic.

 

HATHA SUAU 

hatha_suau

El ioga suau adapta la pràctica clàssica del ioga a persones que per edat o per condicions de salut, requereixen d’una pràctica específica més suau i amb un ritme més lent. Treballem sobretot a nivell físic, encara que no deixem de banda la part integral de la persona (vital i  mental).

La part física es fa a partir d’exercicis que es realitzen amb períodes més curts de temps que en altres tipus de ioga. Busquem la relaxació i tonificació muscular sense haver de fer un esforç físic molt intens, intentant adaptar-nos a les necessitats dels alumnes. La pràctica d’aquest ioga t’ajudarà a assolir una major vitalitat i energia, com també a millorar la coordinació, l’equilibri i a mantenir un millor estat de salut en general.

Com és una classe?

En una classe de hatha ioga suau es treballen les posicions o les asanes amb més suavitat, com també altres exercicis fent ús de material el qual ens pot ajudar a millorar i ajustar les postures com són: cadires, mantes, blocs, coixins… També treballarem la respiració mitjançant diferents exercicis i farem una relaxació que ens ajudarà a calmar i a millorar l’estat mental.

A qui va dirigit?

Va dirigit a tothom, a persones que tinguin ganes de gaudir del el ioga d’una forma més suau, com també a gent gran, que necessitin una pràctica amb un ritme més tranquil, més relaxat, més adequat per la seves necessitats.

ASHTANGA VINYASA

oriol_clase_ashtanga_ytt_sirsasana

Ashtanga Vinyassa és meditació en moviment. Una pràctica de ioga dinàmica i enèrgica que utilitza una sincronització de la respiració i del moviment per fluir d’una postura a la següent, el Vinyasa . A part del sistema de Vinyasa altres elements seran determinants per a la pràctica: la respiració sonora o ujjayi (pranayama), els bandhas (tancaments energètics) i el dristi (punt d’atenció o mirada) ajuden al practicant a concentrar i a augmentar l’energia al llarg de la pràctica.

Com és una classe?

Durant les classes del primer any treballarem la primera de les tres sèries de postures de Ashtanga Vinyasa, anomenada chikitsa o sèrie restaurativa,  aprenent cadascuna de les 42 asanas, postures, que la configuren ja sigui en la seva posició completa o en modificacions adaptades a cada alumne.

A qui va dirigit?

Va dirigit especialment a aquelles persones que tinguin ganes de fer una pràctica conscient però amb certa exigència física i molt dinamisme. Com que anirem pas a pas, no està enfocat a aquells practicants que ja són avançats en Ashtanga Vinyasa. Prepara’t per suar i movilitzar energia!

MEDITACIÓ

La meditació és l’art de l’atenció, és aprendre a estar atents a tot el que passa i a tot el que ens passa. Ens encara a tots els nostres conflictes i ens dóna eines per no fugir-ne sinó treballar-los i resoldre’ls. És l’art d’observar i desvetllar tot allò que tenim amagat darrera les preocupacions, l’estrés, les queixes.
La meditació ens aporta pau i possibilitats de transcendència.

Com és una classe?
Les classes s’iniciaran amb moviments corporals, que podran ser a donats a través de la  dansa lliure, de moviments guiats, etc. També es treballarà la respiració, el cant amb mantres, o exercicis grupals. Tot això ajudarà a portar l’equilibri físic i emocional que es necessita pel treball amb la meditació. S’utilitzarà sobretot la tècnica Vipassana, però també es tindran en compte altres tècniques, perquè ajudin els alumnes en l’ensinistrament de la ment.

A qui va dirigit?

Va dirigit a tothom qui vulgui iniciar-se en la meditació, ja que es comença a partir de tècniques simples de concentració i control de la respiració.