6 raons per fer un retir

6 raons per fer un retir
24 març, 2019 oriol

El ritme i l’estil de vida de les societats occidentals ens porta moltes vegades a experimentar estrés i altres problemes que afecten el benestar físic, emocional i mental de moltes persones. L’estil de vida que portem està molt relacionat amb el nostre benestar i la nostra qualitat de vida. Fer exercici físic, alimentar-se bé, tenir temps per l’oci, compartir espais amb les persones que estimem i practicar ioga i meditació cada dia, poden ser alternatives saludables que ens poden ajudar a viure millor.

Sabem que la pràctica de meditació i ioga aporta moltes avantatges per la nostre salut mental i física, per això són moltes les persones que decideixen fer retirs en els que es practiquen de manera intensiva meditació i ioga durant un cap de setmana o més dia.

Nosaltres hem assistit a molts retirs. Des de retirs d’un dia convencionals a retirs de 2 setmanes a temples budistes de Tailandia altament peculiars, des de retirs amb moltes persones a retirs individuals.

Avui parlarem de 6 raons per les que t’animem a fer un retir:

1. Trobar la pau interior

Els retirs són una oportunitat per sortir de la vida quotidiana i proporcionar un espai idoni per trobar la pau i la tranquilitat interior. Normalment es fan en espais on es pot trobar fàcilment el silenci, enmig de la naturalesa, fet que ajuda a omplir els pulmons d’aire pur i ha equilibrar el nostre ritme intern.

2. Desconnectar de la rutina diaria

Només amb el fet de marxar de la ciutat i sortir de la rutina, ja ens proporciona un descans. Però a més a més en els retirs de meditació tenim l’oportunitat de desconnectar del mòbil, de l’ordinador i de les noves tecnologies. Per a mi aquesta és una de les parts que més m’agrada dels retirs, fer una detox tecnològic porta molts avantatges.

3. Reduir l’estrès

El deixar de banda la hiperconnexió i la rutina, com també gràcies  a la meditació, els nivells d’estrès tendeixen a reduir-se. Estudis científics han comprovat que la meditació ajuda a reduir els nivells de cortisol, una hormona que s’allibera amb resposta a l’estrès. En aquest sentit els retirs aporten els participants un estat de calma i serenitat, i d’aquesta manera ajuden a reduir els nivells de cortisol, fet que també provoca que la pressió arterial disminueix.

4. Veure els problemes des d’una altre perspectiva

A vegades quan ens trobem el mig d’un problema (de parella, de feina….) és difícil de poder observar i relflexionar amb distància  i veure les coses des d’una altre perspectiva. El sortir de la rutina i prendre’ns el temps per practicar ens pot ajudar a valorar els pros i els contres de la nostre situació i ser més conscients del que ens passa i prendre millors decisions. El Mindfulness ens ajudar a treballar l’observador, aprendre a veure les coses des d’una certa distància, la veritat que aquest fet és molt allibertador..

5. L’art de no fer

Vivim en una societat on el “no fer” no es contempla on fins i tot és estar mal vist. Doncs bé, aquest és una de les raons perquè m’agrada més fer retirs, per desenvolupar el no fer, simplement ser. Quan aprens l’art de fer, sorgeix l’art de contemplar fet que et porta a valorar i disfrutar molt més tot el que t’envolta.

Com que normalment els retirs es fan envoltats de natura, aprens a contemplar el cant dels ocells, la posta de sol, els animalets que conviuen a la zona, t’obres en les persones amb que estàs compartint el retir. Sembla una cosa fàcil però no ho és, tot i que és un dels fets més gratificants d’un retir, aprendre a gaudir sense fer.

6. Introduir-te en la meditació o aprofundir en ella

Els retirs són una oportunitat molt bona per ntroduir-te en la meditació si ets principiant o profunditzar en la teva pràctica s’hi ja ets un/a meditador/a habitual.

Passem dos dies centrats en la pràctica de la meditació, fent varies pràctiques diaries i obrint-nos a o conèixer novestècniques de meditació.

Molts dels alumnes que han vingut als nostres retirs, alguns d’ells qui mai meditaven o ho feien habtiualment, ens comenten que d’ençà els retirs, la seva pràctica de meditació ha estat diaria.

Altres raons per fer un retir són el fet de conèixer altres persones afines a tu, menjar de forma saludable,

Si alguna d’aquestes raons t’ha cridat l’atenció, et convidem a que vinguis al nostre retir de meditació i ioga en silenci el 5, 6 i 7 de juny de 2020 a La Bartra.

 Si hi estàs interessat/da pots consultar-ne els detalls clicant aquí i també ens pots contactar demanant més info a info@laportaverda.com