Agraïment. Un dels pilars bàsics del creixement interior

Agraïment. Un dels pilars bàsics del creixement interior
24 Febrer, 2017 oriol

Aquesta setmana a l’escola de ioga de Sabadell La Porta Verda hem treballat l’agraïment.

L’agraïment és el pilar del creixement personal, del creixement interior. Alhora, és un estat emocional que ens connecta directament amb el nostre centre.  L’agraïment no tan sols és donar les gràcies quan t’ofereixen alguna cosa, sinó que va molt més enllà. Per exemple podem donar les gràcies per cada respiració que fem, per la família que tenim, per tots els aliments que consumim, per les coses que ens passen i que en un primer instant ens poden semblar que no són agradables o positives però que la vida ens les porta per algun motiu que potser més tard entendrem, etc. 

A continuació us copiem el conte que hem llegit a les classes d’aquesta setmana.

També us recordem l’exercici proposat: abans d’anar a dormir cada dia durant la setmana agrair 5 coses, persones, fets que ens han passat avui o que sentim que tenim motius suficients per agrair. Aprofitem per mostra-vos el nostre agraïment tant als alumnes de l’escola de ioga i als lectors del nostre blog 🙂

AGRAÏMENT. Pomes per l’estiu i sempre!

Un home ancià agraimentestava al seu hort, prop de casa seva, fent uns forats al terra. Treballava amb entusiasme i amb il·lusió. Va passar un veí i li va preguntar què és el que estava fent. El vell va contestar:

-Estic plantant uns pomers, a veure si creixen i fan unes bones pomes.

-Esperes arribar a menjar pomes d’aquests arbres? –li va dir el veí.

-No, no –va respondre l’ancià-. No penso viure tant. Però d’altres ho faran.

L’altre dia vaig pensar que tota la meva vida he estat menjant fruits dels arbres que havien plantat altres persones, i aquesta és la meva manera de mostrar-los el meu agraïment. En la meva llarga vida he rebut moltes coses dels altres. És just que jo col·labori a què altres puguin beneficiar-se de mi.

 

 

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*