Laia

Laia
5 Febrer, 2018 oriol

1. Nom

 Laia

2. Color preferit

El groc

3. Mar o muntanya

Si hagués de viure-hi preferiria muntanya, però m’agrada molt el mar i necessito contactar-hi sovint.

4. Un hobby

M’agrada cantar, m’agrada la dansa, anar a la muntanya, descansar, badar, mirar, llegir, aprendre, créixer, compartir, moltes coses…

M’agrada molt l’astrologia per què és una ciència sàvia que dóna coneixement, comprensió i consciència. També m’agrada fer intercanvis: de serveis, de coneixements, de coses.

Amb l’astrologia n‘he fet: m’han portat plats cuinats a casa. També he fet intercanvis amb classes de ioga i sessions de reiki.

 5. Un somni

Que el nostre projecte Espai Projecte Gaia ( https://espaiprojectegaia.wordpress.com) es consolidi com a projecte social, educatiu, professional, de consciència.

6. A què et dediques
Professionalment a l’educació secundària obligatòria, a mitja jornada, com a professora de música en un institut de Sabadell.
Em dedico també a mi, a créixer com a persona, a prendre consciència de les meves coses i de les coses del món per ajudar a evolucionar. També  em dedico a estudiar, estic estudiant un post grau de músicoteràpia, a la UdG. També em dedico a cuidar-me i a l’associació Espai Projecte Gaia, a cuidar la meva família quan es dóna el cas, a netejar casa meva, a cuinar, a comprar, a descansar, a aprendre, a viure, a conèixer persones interessants, a intentar canviar el món, que és difícil però, poc a poc anem fent…

7. A quina classe assisteixes

Dilluns o dimecres a les classes de les 19:00.

 

8. Quan temps fa que fas ioga i com el vas conèixer?

Des de fa 20 anys. Vaig parar un parell d’anys quan vaig decidir que ja no volia continuar amb el mateix professor, amb qui havia estat fins llavors, vaig estar buscant i vaig provar diferents professors i finalment vaig arribar a La Porta Verda. Ja us coneixia de la cooperativa “El teixit de la Terra” i m’havien dit que havieu obert el centre feia poc temps, i va ser una manera de donar-vos una empenta.

Vaig conèixer el ioga quan vaig començar a ser professora de música de l’institut. Sortia d’allà com un “petardo”, els adolescents em posaven frenètica. Se’m va contracturar el coll dels nervis, i el metge em va recomanar que fés tai-txi. Vaig anar al centre del barri a veure què era el tai-txi,  però per horaris no m’anava bé. En canvi, els del ioga si, i allà em vaig quedar. Vaig començar al centre Namaskar de la Creu Alta.

Del les coses que més m’agrada del ioga, és que es tracta d‘un camí de creixement, que cada dia pots anar avançant perquè a mesura que mous el cos i l’estires i l’eixamples, la teva ment també s’eixampla i és un procés que és infinit, no s’acaba mai això de créixer i anar prenent consciència i eixamplant els límits de la ment.

 

9. Què és el que més t’agrada del ioga

El que més m’agrada és la sensació física mental que tens quan acabes la sessió.

10. Acaba la frase: “Si estigués a les meves mans, canviaria…”

La consciència mental dels polítics que estan gestionant el món, moltes vegades de la pitjor manera que saben. Però tot és un procés i confiem en que algun dia la democràcia es converteixi en sofiacracia, el govern dels savis.

Finalment, m’agradaria compartir un poema:

POEMA DE PERMISIÓN

No intentes cambiar a nadie:

limítate a iluminar…,

porque es tu luz la que invita

a tu prójimo a cambiar…,

 

Que en estos tiempos extraños

en que elegiste volver,

tu tarea, compañero,

no es otra que la de “ser”.

 

Y si ese que va a tu lado

se encuentra dormido acaso,

respeta su desarrollo

y su aparente retraso…

Contémplalo con ternura

y acéptalo tal cual es,

y déjalo que prosiga

marchando sobre sus pies.

No te olvides que él está

siguiendo su “plan de vida”:

ese que le armó su alma

al preparar su venida.

Y tú no puedes lograr

que eleve sus vibraciones,

ni con presiones abiertas

ni sutiles empujones….,

porque hay ciclos en la vida

que no se pueden forzar:

¡ya su corazón un día

se abrirá de par en par!

 

Y entenderá cabalmente

de forma clara y certera,

que esta vida es solamente

una ilusión pasajera…

Tú entra en tu propio silencio,

y en forma suave y callada,

deja que tu luz interna

se filtre por tu mirada.

Tu impronta suave y serena

produce su propia acción,

y esparce sobre las cosas

silenciosa inspiración…

Y cuando dejas que el otro

transmute su propia cruz,

no intentas cambiar a nadie…

¡pero los cambia tu luz!

-Jorge Oyhanart-

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*