Salutació al Sol – Practicar ioga a casa

Salutació al Sol – Practicar ioga a casa
13 Abril, 2017 oriol

salutació al sol

La Salutació al Sol (o Sūria Namaskar) és la seqüència de postures més populars del hatha ioga.

Es pot realitzar al principi d’una sessió de ioga com escalfament. També resulta ideal com una pràctica de ioga en si mateixa per aquelles que no teniu molt temps però voleu fer alguns estiraments i connectar-vos amb el vostre cos.

En idioma sànscrit s’anomena sūrianamaskāra, sent Sūria el déu del Sol, namah: ‘reverències prostrades’, i kara: ‘realitzar’.

A continuació us mostrem la taula de la Salutació al Sol. Al final de l’article, podreu descarregar-vos la taula per imprimir i practicar a casa.

Salutació al SolLa salutació al sol combina 12 asanes en una sèrie realitzada de manera dinàmica. Aquests asanes estan ordenades de tal manera que anem estirem la columna cap endavant i cap enrere.

Cada asana o postura de ioga es realitza amb una respiració alternada d’inhalació i exhalació. Aquesta respiració comença abans que el moviment.

Idealment es recomana realitzar la Salutació al Sol 12 cops, 6 cops amb el peu dret endarrere i endavant i 6 amb el peu esquerra, de manera alternada en la postura de Virabhadrasana.  Si no tens temps, pots començar fent-la 4 o 6 cops.

La Salutació al Sol és una seqüència de postures que ens aporten energia alhora que mobilitzen i estiren els músculs. És ideal per aquelles persones que volen introduir el ioga a casa. És una sèrie d’asanes de ioga molt completa, equilibrada i fàcil de recordar.

Idealment, es practica al mati amb la sortida del sol però es pot practicar en qualsevol moment que trobem un forat.

Tot i que es saludi al sol, és recomanable realitzar-la en una habitació o, en cas de que ho fem a l’exterior, sense tenir una forta exposició al Sol.

Esperem que la disfruteu i si teniu qualsevol dubte ens podeu deixar el vostre comentari o comentar-nos-ho a classe.

Si vols

Namaste!

 

Download

2 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*