EQUIP PROFESSORS IOGA I MEDITACIÓ

Sònia París

Vaig tenir el meu primer contacte amb el ioga  el 2010. Després de tres anys de rebre classes, vaig decidir formar-me com a professora de Ioga Integral al centre Yoga Integral Mahashakti (500 hores) Més endavnat, vaig decidir viatjar a la Índia i seguir coneixent i aprenent diferents estils de ioga, com el Iyengar amb la mestre Usha Devi a Omkaranda Ganga Sadan a Rishiquehsh. També a Shivanandanda a Sivananda Yoga Vedanta Dhanwantari a Kerala. Com també diferents mestres en meditació Budista.

Després de tornar d’un llarg viatge pel sud d’Àsia, amb la meva parella vam decidir  començar a impartir classes per a poder transmetre i compartir els coneixements que fins ara hem après al llarg del temps, amb els viatges i els diferents mestres que hem conegut.

També sóc professora de ioga per a nens, formada a l’escola Omshanti Yoga Granollers, per la professora Mireia Castellsagué. El treball amb nens i nenes és molt gratificant, és directe i et fa estar en el present. L’objectiu del ioga per nens és guiar-los perquè trobin el seu propi potencial, oferint-los eines per expressar-se i compartir.

A més a més sóc educadora social. Una professió vocacional, la qual m’ajuda a fer aquest treball d’entrega cap els altres anomenat karma Ioga. Acompanyar les persones que més ho necessiten (discapacitats, gent gran, nens/es amb risc d’exclusió social ) de la millor manera que es pugui, per aquest motiu es necessita un gran treball d’autoconeixement. Això si, intentant compartir el ioga allà on puc.

Les meves classes són una fusió de totes les experiències apreses fins al moment, tant de formacions com de classes. Per això són classes originals, dinàmiques, fluïdes, profundes, les quals respecten el ritme de cada persona, i a la vegada buscant aquest treball complet amb ella, que tingui en compte tant la part física, mental com emocional.

Amb la intenció de seguir formant-me i descobrint noves maneres de fer amb el ioga, vull compartir el que fins ara he après, per seguir compartint i creixent junts i juntes.

Consulta les classes de ioga a Sabadell de la Sònia

Oriol Vallverdú

Entre totes les raons que vaig tenir en compte a l’hora d’escollir la universitat on finalment vaig decidir estudiar, n’hi havia una que em motivava especialment i brillava amb llum pròpia: al cinquè i últim any dels meus estudis podria realitzar un intercanvi universitari a l’Índia.

Vist amb perspectiva, podria haver cursat la carrera en qualsevol altra universitat i en acabar-la fer el meu viatge a l’Índia. Però la vida sempre té un pla per a tu i, com no, aquest era el meu…

Durant la carrera, d’ADE, m’apassionava la lectura de llibres de “descobriment del si mateix” sent tal el meu interès que moltes vegades sentia que eren més les hores dedicades a aquest tema que als “negocis”.

I va arribar el cinquè any i el somni es va complir. Vaig passar dos mesos “estudiant” 3 assignatures 3 dies a la setmana en una universitat perduda enmig de l’Índia i aprofitant tots els dies que tenia lliures per explorar noves ciutats juntament amb els pocs altres estudiants d’intercanvi i algun estudiant indi que sempre s’apuntava per ensenyar-nos i alhora descobrir al nostre costat.

En aquells moments, l’espiritualitat em fascinava i vaig tenir la sort de visitar ciutats màgiques com Varanasi i de participar en la Kumbh mela d’Allahabad, el festival religiós més gran del món que congrega fins a 7 milions de pelegrins vinguts des de tots els racons de l’Índia.

Tot i el meu interès per l’espiritualitat, vaig acabar el meu intercanvi sense haver tingut cap experiència directe amb el ioga, aquest increïble regal que fa mil·lennis ens van oferir els savis de l’Índia però que a mi encara em quedava una mica lluny. Però just a l’acabar la universitat vaig decidir anar a visitar Rishikesh, un petit poblet als peus dels himalaies que està considerat la capital mundial del ioga. Allà només vaig passar-hi 3 dies i no vaig realitzar cap classe de ioga tot i la seva increïble oferta, però la llavor ja estava plantada i la idea d’acabar el meu cinquè i últim mes a Rishikesh practicant i descobrint el ioga no em va abandonar des de que vaig sortir d’aquest petit poblet.

Així doncs, després de dos mesos de viatjar pel sud de l’Índia, vaig tornar a Rishikesh amb la intenció de conèixer i entregar-me a aquesta màgia del ioga.

I em vaig deixar fluir, i ja saps… el riu de la vida em va portar pels seus cabals per fer-me viure experìencies que em varen fascinar i captivar. Aviat vaig conèixer un mestre que em va iniciar en hatha ioga i del que vaig aprendre a passos de gegant. Em dedicava tot el dia a la pràctica del ioga i en els meus temps lliures coneixia gent fascinant de totes les parts del món que m’anaven aportant un gran coneixement addicional.

Durant aquest mes vaig viure com el meu cos s’obria i es flexibilitzava però molt més la meva ànima i el meu cor, portant-me a sentir estats que per a mi eren totalment nous i difícils de comprendre però que alhora integrava i vivia amb il·lusió i sense cap tipus de por.

I va passar el mes i amb la felicitat d’aquell que ha complert un somni i amb la seguretat de que aquest continuava a casa, vaig tornar a Sabadell. Estava increïblement feliç de tornar a casa i estar amb els meus però tenia por de no poder trobar un mestre del nivell dels que havia conegut a Rishikesh. I res més lluny de la realitat, perquè és que sempre que vols alguna cosa des del cor, sempre, la vida te la porta; i allà estava la Rosa, la meva mestra, a tres cantonades de casa dels meus pares.

Al seu costat he seguit la meva pràctica de ioga durant 9 anys. Una pràctica poc enfocada al nivell físic però sobretot en l’experiència, en el viure l’aquí i l’ara, al conèixer-te, mirar-te i intentar assaborir això que realment ets.

Durant aquests anys també he estat ocupat amb un projecte de màrqueting online que al principi em motivava però que a poc a poc em va anar atrapant en una zona de confort en què només sentia com el temps anava passant i jo no gaudia.

Va costar molt, però al final vam decidir amb Sònia deixar-ho tot i tornar a fer un llarg viatge a l’Índia, Tailàndia i Birmània per provar de reinventar les nostres vides alhora que aprofundíem en el ioga i en l’espiritualitat.

No sabíem on ens portaria el camí però confiàvem com sempre en la vida i aquesta no ens va defraudar oferint experiències al·lucinants.

Durant aquest viatge, va sorgir en el meu interior unes ganes creixents de transmetre el coneixement que he après en el camí espiritual i és per això que al costat de la meva ànima bessona hem decidit començar aquest nou projecte on esperem que us sentiu com a casa i que apreneu el ioga al nostre costat.

Tinc el títol de professor d’Ashtanga Vinyasa yoga certificat per la Yoga Alliance en la formació dirigida per la Andrea Bourget i executada a la perfecció pel Ricardo  i actualment segueixo formant-me amb el Santiago Pinto a l’escola Sarria Yoga Asana a part de formacions puntuals i, sobretot i més important, fent una pràctica personal diaria.

Consulta horaris de les classes de ioga