Resum retir de yoga, meditació i mantres

El 16, 17 i 18 de juny va tenir lloc el primer retir de yoga de la Porta Verda, ple de bones experiències i bones pràctiques i amb un gran treball d’interiorització.

Una bona oportunitat per l’autoconeixement a través de diferents dinàmiques individuals i de grup així com per a desconnectar de la rutina i connectar amb un/a mateix/a.

Pots veure un petit vídeo aquí:

Durant el retir de yoga varem realitzar diferents pràctiques com pranayames (tècniques de respiració), meditació/ Mindfluness, Ioga restauratiu, Hatha Ioga Vinyasa, Asthanga Vinyasa, dansa lliure, cant de mantres i caminar conscient.

Vam aprofitar bé els dies, sabent que només disposàvem d’un cap de setmana, vam oferir un horari complet però deixant temps lliure per què els assistents podessin gaudir passejant i descansant en el magnífic entorn que ens ofereix La Bartra, una masia increïble envoltada de naturalesa i pau.

Al matí ens llevàvem a les 7:30 amb el so agradable del bol tibetà. A les 8h. començàvem la pràctica, primer amb diferents exercicis de Tai txi i caminar conscient a la natura, per connectar suaument amb nosaltres mateixos a través del moviment i la respiració. A continuació pràcticavem ioga dinàmic, adaptat a tots els públics, per despertar,  obrir-nos, connectar,  oxigenar i  desintoxicar el cos a través del treball amb diferents assanes i de la respiració.

Després de la pràctica ens esperaven uns esmorzars vegetarians i boníssims, pensats per tots els gustos, tant dolços com salats. Posteriorment de tenir una mica e temps lliure, tornàvem a trobar-nos per seguir amb un treball profund d’interiorització a través de  dinàmiques de grup, que ens apropaven al treball amb l’altre. Les dinàmiques de grup ens ajuden a observar i a conèixer la nostre posició davant de l’alteritat, ajudant-nos a obrir-nos.

El ball lliure i el moviment espontani no hi va faltar, doncs som uns grans amants d’aquesta tècnica, la qual ajudar a deixar anar, a treure emocions, pors, preocupacions i a connectar amb el moment present.  A més a més vam poder fer la majoria de les pràctiques envoltats de natura, tot aprofitant els espais meravellosos que ens oferia el lloc. Acompanyats del bon temps vam poder banyar-nos i descansar en les basses d’aigüa natural, amb unes vistes magnífiques a la vall del riu Brugent.

Els dinars i els sopars  no van ser menys, súper originals i boníssims. Cada dia ens sorprenien amb àpats nutritius i de km0, ja que la majoria de fruita i verdura es conreava a la pròpia masia de La Bartra o procedia de la zona.

Les tardes també estaven plenes d’activitats interessants;  vam fer un taller de pranayames, en que vam explicar i practicar algunes tècniques de respiració per equilibrar cos i ment. La meditació tampoc va faltar, envoltats del silenci, de la natura i de l’energia grupal, van ser meditacions molt potents. També vam fer ioga restauratiu, que és un ioga més passiu, que ajuda a relaxar, a estirar, a interioritzar, amb l’ajuda de material com mantes, coixins.

Durant tot el retir varem tenir el luxe de disfrutar de música de mantres en viu amb Marc Reverter (Markandeya). El dissabte vam tenir un concert mantres i durant les classes i sobretot en les relaxacions, el Marc ens feia vibrar.

Va ser un retir molt complet, i profund en el que varem aprendre uns dels altres, fer amics i passar-nos-ho molt bé.

Els nostres retirs estan enfocats a desconnectar de la rutina i aprofundir en l’exploració de nosaltres mateixos i estan oberts a tots els públics, ja siguis novell en el món del ioga o un practicant més avançat.

T’animes al pròxim?

Dates el pròxim retir del 27 al 29 d’octubre.

Per apuntar-te o demanar més informació, escriu-nos a info@laportaverda.com o truca’ns o escriu-nos un WhatsApp al 636 857 931 (Oriol).

Pots veure més fotos al nostre albúm del facebook