Què necessito per començar a fer ioga?
juliol 21, 2023
Protegit: Classes de hatha ioga – estiu 2023
agost 6, 2023

 

Ioga a les vacances

S'apropen les vacances d'agost, i amb elles, una pausa temporal a la nostra escola de ioga a Sabadell, La Porta Verda. Tot i així, aquest no ha de ser un motiu per abandonar la pràctica. En aquest article, us donarem algunes idees per continuar cultivant la vostra pràctica de ioga a les vacances.

1. Autopràctica: Mantenint la pràctica viva

Durant aquest descans, una excel·lent manera de continuar amb la pràctica de ioga és mitjançant l'autopràctica.

Podem aplicar el que hem après durant el curs o durant el temps que portem practicant ioga.

És important establir un fil conductor o un propòsit per a cada sessió d'autopràctica. Aquesta direcció pot incloure diversos objectius, com ara la rotació de les cames, l'alliberament de tensions als trapezis, la correcció de la postura del cap, entre altres.

Començar cada sessió amb una auto-observació és fonamental. Preguntem-nos com ens sentim avui: cansats, amb molta energia, amb alguna molèstia o lesions, etc. A partir d'aquesta observació, decidim el nivell d'intensitat de la pràctica. Potser optarem per una pràctica més suau en els dies de menys energia o una pràctica més dinàmica quan ens sentim més enèrgics.

La selecció de postures durant la pràctica ha de relacionar-se amb el fil conductor establert alhora a l'observació de com ens sentim.

A continuació, us presentem algunes famílies de postures que es poden practicar regularment: 


  • 1. Postures de peu: com ara el Tadasana (postura de la muntanya), el Virabhadrasana (guerrer), i el Trikonasana (triangle).
  • 2. Flexions cap endavant: com l'Uttanasana (inclina-ció cap endavant) i el Balasana (postura del nen).
  • 3. Extensions o backbends: com el Bhujangasana (postura de la cobra) i l'Ustrasana (postura del camell).
  • 4. Torsions: com el Bharadvajasana (torsió de Bharadvaja) i el Marichyasana (torsió de Marichy).
  • 5. Postures invertides: com el Sarvangasana (postura de la candela) i el Sirsasana (postura del cap).

Una sessió d'autopràctica sempre acaba amb Savasana, la postura del cadàver, que ens permet integrar els beneficis de la pràctica i relaxar el cos i la ment.

La durada de l'autopràctica pot variar, des de 10 minuts fins al temps que vulguis dedicar-hi. Recorda que l'important és mantenir la regularitat.Començar cada sessió amb una auto-observació és fonamental. Preguntem-nos com ens sentim avui

2. Vídeos: Una altra eina per a la pràctica

Per aquells moments en què necessitem una guia més estructurada per a la pràctica, recorda que La Porta Verda té un canal de YouTube amb moltes sessions de ioga de diferents estils i nivells, així com meditacions guiades.

Durant el mes d'agost, a les alumnes de la nostra  ioga a Sabadell, us enviarem vídeos de 30 minuts preparats per la nostra professora Sònia, que us ajudaran a mantenir la vostra pràctica ioga en marxa durant les vacances.

 

3. Conclusió

Ara que s'acosten les vacances i la nostra escola de ioga farà una pausa temporal, no deixeu que la vostra pràctica es refredi. La ioga és una pràctica que ens acompanya durant tota la vida, i les vacances poden ser una oportunitat per aprofundir en l'autopràctica i seguir creixent en aquest meravellós camí. Manteniu la flama de la vostra pràctica viva, i recordeu que la ioga és un tresor que portem dins nostre, sempre a punt per ser descobert i enriquit. Bon estiu i bon viatge en aquesta meravellosa pràctica de creixement personal i benestar físic i mental. Namasté!

Prova una classe

Per només 5€ i, si t'agrada, apunta't ara sense matrícula

Atenció al públic

No passem moltes hores a la recepció.
Si vols informació, truca'ns o escriu un whatsApp al 636857931 o vine a l'escola els:

  • 17:00 a 18:00


Classes de ioga a Sabadell

C/Garcilaso 143,

08201 Sabadell

 

636 857 931
info@laportaverda.com

 


Prova una classe o inscriu-te al nou curs. 


Reserva ja la teva plaça pel proper curs i no paguis matrícula.  Del 12 al 18 de setembre prova una classe gratis per les portes obertes. 

Fés una classe de prova per només 5 euros. Si t’agrada apunta’t sense pagar matrícula (per a nous alumnes)

Truca o escriu un correu:

Telèfon: 636 857 931
info@laportaverda.com

Reserva plaça o fes-nos una pregunta!

Error: No s'ha trobat el formulari de contacte.