Com gestionar les emocions amb els fills
maig 25, 2023
Què necessito per començar a fer ioga?
juliol 21, 2023

 

Què és el Ioga

El ioga és molt més que una simple pràctica física; és una filosofia de vida que combina el cos, la ment i l'ànima per aconseguir l'harmonia i l'equilibri.

A La Porta Verda, la nostra escola de ioga a Sabadell, entenem que el ioga és accessible per a tothom i que pot ser una eina transformadora en diverses dimensions de la nostra vida

T'expliquem els seus orígens, beneficis i estils.

1. Una Mirada als 8 passos del Ioga segons Patanjali

El ioga té les seves arrels en l'antiga Índia, datant de fa milers d'anys. La seva evolució ha donat lloc a diverses escoles i filosofies, però l'essència es manté com una pràctica espiritual, física i mental per aconseguir l'harmonia i el benestar.

Patanjali, considerat el pare del ioga, va viure fa més de 2000 anys. Va recopilar les ensenyances del ioga en els "Yoga Sutra", una obra clau que descriu els principis i filosofia del ioga. Aquest text conté els vuit passos del camí del ioga, guiant als practicants cap a la il·luminació i l'autoconeixement. Aquests passos són:


 • 1.Yamas: Són els codis ètics i morals que guien la nostra conducta envers els altres i el món que ens envolta.
 • 2. Niyamas: Es refereixen a les pràctiques d'autodisciplina i autocuidat, que ens ajuden a créixer i evolucionar com a éssers humans.
 • 3. Asana: Les postures físiques del ioga que busquen mantenir el cos saludable, flexible i fort per a la meditació i la connexió espiritual.
 • 4.Pranayama: La pràctica del control de la respiració, que ens permet calmar la ment i connectar-nos amb la nostra energia vital.
 • 5.Pratyahara: És la retirada dels sentits dels estímuls externs per dirigir la nostra atenció cap a l'interior.
 • 6.Dharana: La concentració de la ment en un sol objecte o pensament, evitant distraccions mentals.
 • 7.Dhyana: La meditació profunda, on la ment es manté calma i enfocada.
 • 8. Samadhi: L'estat de trascendència, on la ment s'uneix amb l'objecte de meditació i experimenta una profunda connexió amb tot l'univers.

Si estàs interessat/da en aprofundir sobre els ioga sutres, et recomanem dos llibres: 

 • Luz sobre los Yoga-sutras de Patañjali de BKS Iyengar
 • Yogasutra: Los aforismos del Yoga de l'Oscar Pujol.2. Els Beneficis del Ioga per al Cos, la Menta i l'Ànima

El ioga ofereix una gran varietat de beneficis per al cos, la ment i l'ànima, permetent-vos experimentar una transformació positiva en tots els aspectes de la vostra vida.

Aquí us presentem alguns dels beneficis més destacats que podem assolir i sentir al cap d'un temps de pràctica:


 • 1. Flexibilitat i força corporal: A través de les postures d'asana, el ioga millora la vostra flexibilitat, equilibri i força muscular. Això no només afavoreix el vostre benestar físic, sinó que també proporciona un major sentit d'autoconfiança i superació personal.
 • 2. Reducció de l'estrès i l'ansietat: Les pràctiques de pranayama i meditació ens ajuden a calmar la ment, disminuir els nivells d'estrès i ansietat, i aconseguir una sensació de pau interior.
 • 3. Millora de la concentració i la claredat mental: Els exercicis de concentració i meditació del ioga ens permeten millorar la nostra capacitat de focalització i presa de decisions.
 • 4. Equilibri Emocional: Mitjançant la pràctica regular del ioga, aprenem a gestionar millor les nostres emocions i a trobar equilibri en situacions de la vida quotidiana.
 • 5. Millora del son i la qualitat del descans: El ioga ens ensenya a relaxar-nos i a preparar el cos per a un descans profund, la qual cosa millora la qualitat del son i la nostra energia durant el dia.
 • 6. Connexió amb un mateix i amb l'entorn: El ioga ens convida a connectar amb el nostre interior, a escoltar-nos i a ser conscients del món que ens envolta.

El ioga és una pràctica holística que pot transformar profundament la vostra vida, física, mental i emocionalment. A La Porta Verda, estem aquí per acompanyar-vos en aquest meravellós viatge cap al benestar i l'autodescobriment. Si voleu començar o aprofundir en la vostra pràctica de ioga a Sabadell, us convidem a unir-vos a les nostres classes diverses i inclusives. Podeu mirar els horaris de les nostres classes de ioga a Sabadell i provar una classe per tant sòls 5 euros.

 Si sou principiants en el món del ioga, us recomanem llegir el nostre article "Què necessito per començar a fer ioga"


 

3. Estils de Ioga que Oferim a La Porta Verda

A La Porta Verda, oferim diversos estils de ioga per adaptar-nos a les necessitats i preferències dels nostres alumnes:

Hatha Ioga: Aquest estil es centra en l'alineació precisa de les postures (asanes) i a la nostra escola està basat en el mètode Iyengar, on s'utilitzen molts accessoris com ara mantes, cinturons, blocs, bolsters, cordes, cadires i altres. Les classes de Hatha Ioga són les més exigents a nivell físic i es divideixen en diferents nivells per a un aprenentatge gradual de les postures, així com exercicis de pranayama i meditació.

Ioga Suau: Ideal per a aquelles persones que busquen una pràctica més relaxada o que tenen alguna lesió o limitació física. Les sessions de ioga suau combinen moviments suaus amb tècniques de respiració i relaxació per millorar la flexibilitat, reduir l'estrès i promoure el benestar general.

Yin Ioga: Aquest estil està dissenyat per treballar profundament en els teixits connectius i les articulacions a través de postures passives. Amb un enfocament tranquil i meditatiu, el Yin Ioga ajuda a restablir l'equilibri emocional i físic, millorant la flexibilitat i estimulant l'energia vital.

Prova una classe

Per només 5€ i, si t'agrada, apunta't ara sense matrícula

 


Prova una classe o inscriu-te al nou curs. 


Reserva ja la teva plaça pel proper curs i no paguis matrícula.  

Fés una classe de prova per només 5 euros. Si t’agrada apunta’t sense pagar matrícula (per a nous alumnes)

Truca o escriu un correu:

Telèfon: 636 857 931
info@laportaverda.com

Reserva plaça o fes-nos una pregunta!

Error: No s'ha trobat el formulari de contacte.

Atenció al públic

No passem moltes hores a la recepció.
Si vols informació, truca'ns o escriu un whatsApp al 636857931 o vine a l'escola els:

 • 17:00 a 18:00


Classes de ioga a Sabadell

C/Garcilaso 143,

08201 Sabadell

 

636 857 931
info@laportaverda.com